Menu Sluiten

Betaalsystemen


Betaalsystemen

Informatie over betaalsystemen.

Een betalingssysteem is elke methode die wordt gebruikt om commerciële financiële transacties af te wikkelen, zoals betalingen tussen crediteuren en debiteuren, via elektronische overboeking of in contanten. Het omvat de financiële instrumenten, personen, regels, methoden, normen, processen en technologie die de handel mogelijk maken. Betalingssystemen kunnen van verschillende types zijn, elk met zijn eigen voor- en nadelen.

De meer wijdverbreide systemen zijn creditcards, debet- en credit kaarten, elektronische overmakingen en contant geld. Deze transacties zijn in de loop der jaren zeer populair geworden omdat zij een snelle manier bieden om betalingen te verrichten voor op de markt verworven goederen en diensten.

Zij kunnen ook elektronische overmakingen verrichten van de ene persoon naar de andere of van de ene organisatie naar de andere.

Een betaalsysteem is een systeem dat wordt gebruikt voor het verrichten van betalingen, het overmaken van geld van een betaler naar de beoogde ontvanger. In het algemeen kunnen betalingen worden verricht met munten en bankbiljetten, op elektronische wijze inclusief betalen via de mobiele telefoon.

Een betalingssysteem faciliteert elektronisch betalingsverkeer. Elektronisch betalingsverkeer omvat betalingen via debetkaarten en creditcards, elektronische overboekingen, automatische incasso, internetbankieren en e-commerce betalingssystemen.

Zowel wie een elektronische betaling wil verrichten als wie er één wil ontvangen heeft een bankrekeningnummer nodig, al of niet gekoppeld aan de manier van betalen.

Het systeem dat door de Centrale Bank van de Verenigde Staten is ontwikkeld om de internationale handel en monetaire transacties te vergemakkelijken, is genoemd naar de genoemde instelling, het Amerikaanse ministerie van Financiën.

Het CBMS wordt beheerd door de Federal Reserve Board, onder leiding van de Amerikaanse minister van Financiën. Dit financiële stelsel is ontwikkeld om het mondiale financiële stelsel beter beheersbaar te maken door de gevaren van wisselkoersschommelingen en valutabewegingen weg te nemen.

Het werd ontworpen om een uniforme, gestandaardiseerde reeks wisselkoersen te bieden voor zowel de landen als de internationale organisaties en om de economische groei te bevorderen door de betalingen efficiënter te maken.

Info over betaalsystemen

Kennis over Betaalsystemen

Betaalsystemen.

Het CBMS wordt nog steeds ontwikkeld en periodiek herzien, ten einde een grotere efficiëntie te vergemakkelijken. Dit zou op zijn beurt bijdragen tot een toename van de wereldhandel en de integratie van de wereldmarkten. Het heeft ook tot doel financiële crises te voorkomen door de wisselkoersen en andere economische variabelen te stabiliseren.

Men is van mening dat bij de ontwikkeling van een beter financieel stelsel dat iedereen ten goede komt, verschillende soorten betalingssystemen moeten worden ingevoerd. Daartoe behoren nationale betalingssystemen, die rechtstreeks door de regeringen worden beheerd, met minimale interbancaire risico´s, en internationale betalingssystemen, waarvan gebruik wordt gemaakt door de grote internationale banken en hun clearinginstellingen om de handel in mondiale valuta´s te vergemakkelijken.

Een efficiënt betaalsysteem verlaagt de kosten van het uitwisselen van goederen, diensten en activa.

Corsio is een onafhankelijke Belgische betaalspecialist en een voordelig alternatief voor al uw elektronische betalingen. Corsio staat synoniem voor zorgeloos elektronisch betalen aangezien ze niet gebonden zijn aan toestellen of merken. Hierdoor kunnen ze oplossingen en optimale service aan klanten bieden met vele keuzes en mogelijkheden.

Meer info over betaalsystemen nu op www.corsio.be.

Tags

Aanbod Betaalterminals | Beslissingssoftware Betaalsystemen | Betaalmogelijkheden E-commerce | Betaalmogelijkheden Shops | Betaalmogelijkheden Winkeliers | Betaalsystemen Horeca | Betaalsystemen |